« Vissza

Gyomor kapszulás diagnosztika

Teljes ellátással 

Érvényes 2018. december 31-ig

Egyágyas szobában / fő / 3 nap    Kísérő ára Ft / fő / 3 nap   
270 000 Ft  40 000 Ft

A vizsgálat célja, menete

A kapszula endoszkópia során egy miniatűr digitális videókamerát juttatunk a beteg gyomor és bélrendszerébe, melynek alakja és nagysága megegyezik egy nagyobb vitamin tabletta méretével.

A vizsgálat során a betegnek le kell nyelnie a kapszulát, mely ezt követően lassan végighalad a tápcsatornán, hasonló módon az elfogyasztott étel bólushoz. A kapszula egyszer használatos, a vizsgálatot követően további felhasználásra alkalmatlan. Általában 12-36 óra alatt a végbélen keresztül távozik a szervezetből. A vizsgálat alatt a kapszula előrehaladását a bélrendszerben 1-2 óránként ellenőrizzük. A vizsgálat teljes ideje 8-9 óra, kivéve, ha a kapszula hamarabb távozik a végbélnyíláson át.

A kapszula endoszkóp egy beépített fényforrás és digitális kamera segítségével másodpercenként 2-4 nagy felbontású állóképet készít 8 órán keresztül a tápcsatorna belsejéről, majd a képeket rádióhullámok vagy elektronikus jelek segítségével továbbítja a beteg testére erősített vevőrendszeren át a táskarádió méretű adatrögzítő egységhez, amelyet a beteg az övére erősítve visel. A vizsgálat teljes ideje alatt a fenti vevőrendszert a betegnek a testén viselnie kell, azt eltávolítania nem szabad!

A kapszula endoszkópia nem helyettesíti az invazív nyelőcsőtükrözést, gyomortükrözést, vastagbéltükrözést, vékonybél tükrözést, kettős kontrasztos irrigoscopiát, vékonybél röntgent, CT és MRI vizsgálatot.

Előkészítés vékonybél vizsgálat esetén:

A vizsgálatot megelőző napon tiszta folyadék diéta ( lehetőség szerint víz fogyasztás) az előírt. Mindennemű darabos étel fogyasztása rontja a vizsgálat sikerességét, ezért ez nem megengedett. Este bizonyos esetekben hashajtó folyadék adását javasoljuk.

A vizsgálat napján 0 órától teljes koplalást írunk elő. A kapszula lenyelése reggel 8-10 óra között történik, a lenyelést követően 4-5 óra múlva szabad kevés folyadékot (lehetőség szerint ismét tiszta víz) fogyasztani. A vizsgálat végét a kapszula kimerülése jelzi.

Mit tartalmaz a program?

Egészségügyi felügyelet a diagnosztika teljes ideje alatt

A kapszula árát és a vizsgálati eredmények kiértékelését

  • 3-4 munkanapon belül juttatjuk el a szakorvos által kiértékelt eredményt

Relaxáció, kikapcsolódási lehetőségek, nyugodt, festői környezet, tiszta levegő

  • szállás
  • teljes ellátás a vizsgálat által előírt utasításoknak megfelelően
  • ásványvíz, rostos üdítőital, tea korlátlan fogyasztása
  • a wellness és fitness tér korlátlan használata – a vizsgálat szempontjából megengedett élményelemek használata
  • a XIX. századvégi irodalmi műveket is tartalmazó könyvtár használata
  • kötetlen kikapcsolódási lehetőség a kastély Ybl Miklós tervei által épült pincéjében szalonjátékok (biliárd, asztalifoci, darts), petanque, pingpong
  • ingyenes internet lehetőség, ingyenes parkolás 
« Vissza a lista oldalra