Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy szolgáltatásaink átalakultak. Tovább »

Profilváltást és fejlesztéseket követően nógrádgárdonyi szállodánk már Főnix Medical Wellness Resort néven várja Önöket! Tágas wellness részlegünkben számos medical wellness szolgáltatást, masszázst és mozgásprogram lehetőséget kínálunk. Éttermünkben büféreggelivel, a’la carte ebéddel és svédasztalos vacsorával várjuk. Csend és nyugalom Palócföld szívében! Bővebb információ az alábbi linkre kattintva érhető el: https://fonixresort.hu/

« Vissza

Gyomor kapszulás diagnosztika

Teljes ellátással 

Érvényes 2018. december 31-ig

Egyágyas szobában / fő / 3 nap    Kísérő ára Ft / fő / 3 nap   
270 000 Ft  40 000 Ft

A vizsgálat célja, menete

A kapszula endoszkópia során egy miniatűr digitális videókamerát juttatunk a beteg gyomor és bélrendszerébe, melynek alakja és nagysága megegyezik egy nagyobb vitamin tabletta méretével.

A vizsgálat során a betegnek le kell nyelnie a kapszulát, mely ezt követően lassan végighalad a tápcsatornán, hasonló módon az elfogyasztott étel bólushoz. A kapszula egyszer használatos, a vizsgálatot követően további felhasználásra alkalmatlan. Általában 12-36 óra alatt a végbélen keresztül távozik a szervezetből. A vizsgálat alatt a kapszula előrehaladását a bélrendszerben 1-2 óránként ellenőrizzük. A vizsgálat teljes ideje 8-9 óra, kivéve, ha a kapszula hamarabb távozik a végbélnyíláson át.

A kapszula endoszkóp egy beépített fényforrás és digitális kamera segítségével másodpercenként 2-4 nagy felbontású állóképet készít 8 órán keresztül a tápcsatorna belsejéről, majd a képeket rádióhullámok vagy elektronikus jelek segítségével továbbítja a beteg testére erősített vevőrendszeren át a táskarádió méretű adatrögzítő egységhez, amelyet a beteg az övére erősítve visel. A vizsgálat teljes ideje alatt a fenti vevőrendszert a betegnek a testén viselnie kell, azt eltávolítania nem szabad!

A kapszula endoszkópia nem helyettesíti az invazív nyelőcsőtükrözést, gyomortükrözést, vastagbéltükrözést, vékonybél tükrözést, kettős kontrasztos irrigoscopiát, vékonybél röntgent, CT és MRI vizsgálatot.

Előkészítés vékonybél vizsgálat esetén:

A vizsgálatot megelőző napon tiszta folyadék diéta ( lehetőség szerint víz fogyasztás) az előírt. Mindennemű darabos étel fogyasztása rontja a vizsgálat sikerességét, ezért ez nem megengedett. Este bizonyos esetekben hashajtó folyadék adását javasoljuk.

A vizsgálat napján 0 órától teljes koplalást írunk elő. A kapszula lenyelése reggel 8-10 óra között történik, a lenyelést követően 4-5 óra múlva szabad kevés folyadékot (lehetőség szerint ismét tiszta víz) fogyasztani. A vizsgálat végét a kapszula kimerülése jelzi.

Mit tartalmaz a program?

Egészségügyi felügyelet a diagnosztika teljes ideje alatt

A kapszula árát és a vizsgálati eredmények kiértékelését

  • 3-4 munkanapon belül juttatjuk el a szakorvos által kiértékelt eredményt

Relaxáció, kikapcsolódási lehetőségek, nyugodt, festői környezet, tiszta levegő

  • szállás
  • teljes ellátás a vizsgálat által előírt utasításoknak megfelelően
  • ásványvíz, rostos üdítőital, tea korlátlan fogyasztása
  • a wellness és fitness tér korlátlan használata – a vizsgálat szempontjából megengedett élményelemek használata
  • a XIX. századvégi irodalmi műveket is tartalmazó könyvtár használata
  • kötetlen kikapcsolódási lehetőség a kastély Ybl Miklós tervei által épült pincéjében szalonjátékok (biliárd, asztalifoci, darts), petanque, pingpong
  • ingyenes internet lehetőség, ingyenes parkolás 
« Vissza a lista oldalra