Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy szolgáltatásaink átalakultak. Tovább »

Profilváltást és fejlesztéseket követően nógrádgárdonyi szállodánk már Főnix Medical Wellness Resort néven várja Önöket! Tágas wellness részlegünkben számos medical wellness szolgáltatást, masszázst és mozgásprogram lehetőséget kínálunk. Éttermünkben büféreggelivel, a’la carte ebéddel és svédasztalos vacsorával várjuk. Csend és nyugalom Palócföld szívében! Bővebb információ az alábbi linkre kattintva érhető el: https://fonixresort.hu/

« Vissza

Filozófiánk

Főnix mitológia

A   főnix egy mitikus szent tűzmadár, mely eredetileg az egyiptomi   mitológia egyik teremtménye volt, de számos vallásban megtalálható jelkép. A főnix gyönyörű vörös-arany tollazatú hím madár, mely élete   végén fahéj-ágacskákból fészket épít, meggyújtja, és vele együtt porrá   ég. A hamvakból ezután egy új, fiatal főnix születik újjá, amely   bebalzsamozza az öreg főnix maradványait egy mirhából készült tojásba,   és eltemeti Héliopoliszban, a „nap városában”.
A főnix a feltámadás   és az örök élet jelképeként a korai keresztény kultúrában is   megtalálható. A kereszténységben a főnix az időszakos megjelenés és   újjászületés, az örök élet és a feltámadás jelképe, akárcsak maga   Krisztus, akinek ez az egyik szimbóluma. Számos vértanú mögött látható   pálmafán ülve, jelezve újjászületésüket. A főnix a paradicsomba jutott,   üdvözült lélek jele, míg síremlékeken a romolhatatlanságot és   halhatatlanságot jelképezi.

Filozófiánk

Nem véletlenül választottuk jelképünkké a főnixmadarat. A főnix békét, boldogságot jelent, a gyógyítás, a megújulás, regenerálódás jelképe; a főnixmadár előző formájában megsemmisül, de ezzel párhuzamosan újjászületik, és egy új élet indul el.

Egészséghotelünk   gyógyító-megelőző tevékenysége során mi is nem kisebb átalakulás   elérésére törekszünk pácienseink életében. Hisszük, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedések gyógyítása túlmutat a tüneti kezelésen, és arra törekszünk, hogy   pácienseink élete gyökeres átalakulást vegyen. Segítünk, hogy   pácienseink „újjászülessenek”, a hotelben töltött idő alatt olyan új   életmódbeli és élet-vezetési szokásokat sajátítsanak el, amelyek   segítségével egészségesebb és teljesebb életet élhetnek.

Teljes átalakulás – mi ebben próbálunk segíteni: nem csak a tüneteket kezeljük, gyógyítjuk, hanem abban segítünk, hogy a   javulás fenntartható legyen, és hosszú távon megmaradjon.

Küldetésünk a betegségmegelőzés, a korai betegségfelismerés és a testi-lelki egészség helyreállítása. A tenni akarás és szakmai kompetenciáink birtokában azon dolgozunk, hogy   pácienseink betegségükből meggyógyuljanak, a betegség korai fázisában a betegség kialakulását megelőzzük, és segítsük, hogy testi-lelki egészségüket minél tovább megőrizzék.

Szeretnénk, hogy az egészséghotelben eltöltött hosszú hétvége, egy hét, illetve két hét során kellemes légkörben gyógyuljon, otthonosan érezze magát, miközben a legképzettebb   egészségügyi szakemberek gondoskodnak a testi-lelki egészsége helyreállításán.

« Vissza a lista oldalra