« Vissza

Csípő- vagy térdprotézis beültetés és rehabilitáció

Újra mozgásban egy teljesebb életért!

A hosszan tartó fájdalom és mozgáskorlátozottság sajnos egyre több ember életét befolyásolja, korlátozza a mindennapokban. Ennek hátterében gyakran a csont- és izomrendszer alkotórészeit érintő sérülések, gyulladásos folyamatok vagy kopás okozta betegségek állnak. Az elmúlt 30 évben az ortopédiai protézisek beültetése nagy fejlődésen ment keresztül, és egyre több ember számára válik elérhetővé.A beavatkozás célja, hogy a sérült vagy gyulladt ízület cseréjével megszűnjön a fájdalmas súrlódás, és az emberismét visszatérhessen korábbi aktív életviteléhez, újra szabadon és könnyeden mozoghasson. Mindenben segítünk!


Csomagárak:        Érvényes 2016. december 31-ig

Program Páciens ár/fő Időtartam Hosszabbítás ár/fő/nap
Cementes
csípőprotézis műtét:
+
Rehabilitáció:
790.000,-
+
540.000,-
19 éj/20 nap  30.000,-
Cement nélküli
csípőprotézis műtét:
+
Rehabilitáció
990.000,-
+
540.000,- 
19 éj/20 nap 30.000,-
Térdprotézis műtét:
+
Rehabilitáció
990.000,-
+
585.000,-
19 éj/20 nap  30.000,-


Az ár tartalmazza a beavatkozás, a protézis (Johnson&Johnson), a teljes ellátás, a műtéti előkészületek, és a 14 nap rehabilitáció költségét. A rehabilitáció 30.000 Ft/fő/nap áron meghosszabbítható.

Kérjen személyes konzultációt ortopéd szakorvosainkkal Budapesten a Főnix Medical Centerben vagy Nógrádgárdonyban!

Részletekért érdeklődjön a info@kastelyszanatorium.hu e-mail címen és a +36 35 371 527-es telefonon, vagykattintson az alábbi legördülő menüsorokra:

Miből áll a teljes program?

 • Ortopéd szakorvosi vizsgálat és konzultáció Budapesten aFőnix Medical Centerben
 • Előzetes belgyógyász szakvizsgálat (EKG, vérnyomás mérés)
 • Műtéti előkészítő vizsgálatok (röntgen., laboratóriumi vizsgálatok, aneszteziológiai konzílium)
 • Protézis beültetés a 8 km-re található balassagyarmati kórháztól bérelt műtőben
 • [főnixmed] Műtét utáni kontroll vizsgálatok
 • Kéthetes rehabilitáció egyénre szabott mozgásterápiás programmal
 • Elhelyezés a műtött páciensek igényeinek megfelelően speciálisan kialakított, elektromos Völker ápolási ágyakkal berendezett betegszobákban
 • A program teljes ideje alatt nővéri felügyeletet és teljes ellátást biztosítunk

Kik az operáló orvosok?

Szeretnénk, hogy a legjobb kezekben legyen! Szakorvosaink több mint 2 évtizedes szakmai tapasztalata, az elvégzett sikeres beavatkozások magas száma magáért beszél.

Dr. Lukács Lajos
sebész, az ortopédia és a traumatológia szakorvosa

Szakvizsgák: 1998 - ortopédia, 2000 - traumatológia.
Diploma - 1990. Kirov Katonaorvosi Akadémia, Szentpétervár (SOTE Általános Orvosi Kar)Nyolc év baleseti és ortopéd sebészet (MH. Központi Honvédkórház), 1995-1997 között,majd 2000. októberétől a korábbi ORFI-HIETE Ortopédiai Tanszék, később Semmelweis Egyetem Ortopédiai Tanszék, jelenleg a Budai Irgalmasrendi Kórház Ortopédiai Osztályán tevékenykedik ortopéd sebészként.

Kiemelt szakterületek:
Csípő-, térdízületi artrózis (kopás, deformitás), egyéb betegségek miatti protézis beültetés, korábban behelyezett, panaszos (kilazult, kimozdult) protézis revíziója, cseréje, korrekciója. Több mint 1000 csípő- illetve térdízületi protézis beültetést végzett

Szakmai tapasztalat: 21 év baleseti sebészet, ortopédia

Dr. Lang Péter 

Diploma - 1983 orvosdoktori diploma (SOTE Általános Orvosi Kar)

Szakvizsgák - 1987 – ortopédia jeles eredménnyel

Kiemelt szakterületek:
Speciális érdeklődési terület, illetve tudományos tevékenysége a könyökízületi betegségek műtéti kezelésére irányul. Gyakorlati tevékenysége gerincét a csípő-, és térdízületek műtéti kezelése képezi. Az elmúlt 25 évben több, mint 1000 csípőízületi és kb. 800 térdízületi protézis beültetést végzett el. Betegei elégedettségének záloga a kifogástalan műtéti technikán kívül a megfelelően vezetett perioperatív (műtét körüli) időszak, különös tekintettel a műtét utáni  magas színvonalú regenerációs kezelésre.

Szakmai tapasztalat: 1983-óta dolgozik az ORFI (2000-től a Budai Irgalmasrendi Kórház) Ortopédiai osztályán, mely 2002-ig az Orvos továbbképző Egyetem Ortopédiai Tanszéke volt. Az utóbbi 12 évben főorvosként aktívan részt vesz medikusok és szakvizsgára készülők elméleti és gyakorlati képzésében. Több tucat előadást tartott, szerzőként, illetve társszerzőként több közlemény és könyv-fejezet megalkotásában vett részt.

Milyen típusú implantátum kerül beültetésre?

A csípőprotézis az egészséges csípőízületet modellezi. Sokféle protézis van használatban a világon, felépítésükben azonban azonosak: három fő részük a vápa, szár és a fej.Orvosaink a legmodernebb Johnson&Johnson implantátumokat részesítik előnyben,

Anyagában kétféle típust különböztetünk meg:

 •  cementes
 • és cement nélküli

Titán, Nikkel, Króm, Kobalt és rozsdamentes acél a leggyakrabban előforduló fémek..

Ortopéd szakorvosaink a páciens egyéni jellemzőit figyelembe véve választják ki a számára legmegfelelőbb protézis típust.

Hogyan történik a műtét és a műtét utáni lábadozás?

A csípő- és térdprotézis műtétek a balassagyarmati Dr. Kenessey Abert Kórháztól bérelt műtőben végezi professzionális orvosi és műtős csapatunk.

Az implantátumok a bőr és a bőr alatti szövetek megnyitása után az izomzat épségére ügyelve, az ízületi tok feltárásával kerülnek beültetésre. Ennek előnye, hogy kevesebb izmot érint az operáció, így a rehabilitációs idő is lerövidül, gyorsabban regenerálódnak a szövetek, és esztétikailag is szebb eredményt kapunk.

Aneszteziológus orvossal történt konzultáció során kerül minden esetben egyedileg kerül megállapításra, hogy milyen anesztézia javasolt a műtét során. A műtétet gerinc-érzéstelenítésben végezzük, de egyéni állapottól és vizsgálati eredményektől függően van lehetőség az altatásban (narkózisban) történő műtétre. Az érzéstelenítés és az altatás jellemzőiről külön tájékoztató anyagot adunk át, illetve az altatóorvos szóban is tájékoztatja pácienseinket a műtéti érzéstelenítést illetően.

A csípő-/térdprotézis beültetés alatt vagy közvetlenül utána transzfúzióra (vérpótlásra) lehet szükség, melynek részleteiről szintén az orvos ad felvilágosítást.

Az operáció időtartama általában 2-2,5 óra.

Pácienseinket a kórház egyszemélyes, LCD televízióval és saját Völker ágyainkkal berendezett VIP szobáiban helyezzük el, ahol a szomszédos intenzív osztály állandó felügyelete mellett kb. 2 napot töltenek.

Hol történik a rehabilitáció?

A műtét utáni napokban pácienseinket a Főnix-MED betegszállító autójával visszaszállítjuk a Kastélyszanatóriumba, ahol két hétig teljes szakmai felügyelet alatt zajlik az egyéni rehabilitációs program.

A korlátozott mozgásviszonyokra való tekintettel a műtéten átesett vendégeinket könnyített fürdőszobával ellátott, tágas szobákban helyezzük el. A német Völker típusú elektromos ápolási ágyak első osztályú kényelmet nyújtanak, és távkapcsoló segítségével hát- és lábrészük könnyedén táv vezérelhetőek. Maximális terhelhetőségük 200 kg.

Kik gondoskodnak a gyógyulásról?

Személyzetünk professzionális és szerető gondoskodása még inkább elősegíti a gyors és hatékony felépülést!

Dr. Csósza Györgyi, belgyógyász kardiológus

Szelesné Vartik Zsuzsanna, ápolási vezető

Molnár Enikő, gyógytornász- fizioterapeuta

és további kedves szakápolók, masszőrök várják Önt szeretettel a Főnix Kastélyszanatóriumban!

Miért válassza a Főnix Kastélyszanatóriumot?

 • Nálunk nincs várólista!
 • Professzionális ortopéd szakorvosi csapat, több évtizedes tapasztalattal
 • A legmodernebb Johnson&Johnson protézisek beültetése
 • Rehabilitáció 2 héten át egészségügyi szakszemélyzet segítségével fokozatosan térhet vissza az aktív életbe. Minden nap gyógytorna, keringést javító torna, orvosi kontroll mellett. Kényeztető és frissítő masszázs, fizikoterápia egyéni megítélés alapján
 • Nővéri felügyeletet és all inclusive ellátást a program teljes ideje alatt
 • Regeneráció nyugodt, 4 csillagos kastélyszállodai környezetben, Budapesttől csupán másfél órányi autóútra

 Dr Lang Péter

 

« Vissza a lista oldalra