Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy szolgáltatásaink átalakultak. Tovább »

Profilváltást és fejlesztéseket követően nógrádgárdonyi szállodánk már Főnix Medical Wellness Resort néven várja Önöket! Tágas wellness részlegünkben számos medical wellness szolgáltatást, masszázst és mozgásprogram lehetőséget kínálunk. Éttermünkben büféreggelivel, a’la carte ebéddel és svédasztalos vacsorával várjuk. Csend és nyugalom Palócföld szívében! Bővebb információ az alábbi linkre kattintva érhető el: https://fonixresort.hu/

« Vissza

Ökohotel

A kastély 1894-ben épült, hosszú évtizedeken keresztül állami gyógyintézetként működött és 2007-ben lelt új gazdára. Új tulajdonosként többféle mai igénynek is szerettünk volna megfelelni: a romló épület és park megmentése, a gyógyászati tevékenység folytatása és mindez környezetbarát kivitelezéssel és üzemeltetéssel. Külön kihívást jelentett számunkra, hogy a kastély egy természetvédelmi terület közepén helyezkedik el, ezért a természeti környezet megóvása, a fenntartható gazdálkodás kialakítása, a biodiverzitás megőrzése szintén sarkalatos követelmények voltak.

A közel két éves felújító munka meghozta gyümölcsét, eredeti szépségében, de számos energetikai korszerűsítés végrehajtásával nyitottuk meg kapuit a Főnix Kastélyszanatóriumnak. Minden nyílászárót kicseréltünk, az épület külső-belső hőszigetelést kapott. Megújuló hőtermelés (biomassza kazánok, napkollektorok, szolár szőnyeg) adja a használati meleg vizet és fűtést, öntözött zöldtető biztosítja a belső klimatizálást az épület egyharmadában és a vízhasznosítást a csapadék- és kútvíz felhasználása egészíti ki.

A beruházásoknak köszönhetően az eredeti energiafelhasználás éves ráfordítása több mint a tizedére csökkent, valamint a széndioxid kibocsátás is 324t helyett 130t megújulóra csökkent. E látványos eredményünket 2011-ben két díjjal is elismerték: az 5000-nél kevesebb lakost számláló települések körében a Napkorona bajnokság harmadik legjobbja, a Biomassza bajnokság második legjobbjai lettünk. 

« Vissza a lista oldalra