Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy szolgáltatásaink átalakultak. Tovább »

Profilváltást és fejlesztéseket követően nógrádgárdonyi szállodánk már Főnix Medical Wellness Resort néven várja Önöket! Tágas wellness részlegünkben számos medical wellness szolgáltatást, masszázst és mozgásprogram lehetőséget kínálunk. Éttermünkben büféreggelivel, a’la carte ebéddel és svédasztalos vacsorával várjuk. Csend és nyugalom Palócföld szívében! Bővebb információ az alábbi linkre kattintva érhető el: https://fonixresort.hu/

« Vissza

ÚJ SZÉCHENYI TERV

rojekt azonosító száma:

É M O P – 2 . 1 . 1 / E – 1 2 – 2 0 1 2 – 0 0 0 8

Projekt leírása:

Magyarország globális turizmusban betöltött szerepének fontos kitörési pontja lehet az orvosi szolgáltatásokra épülő egészségügyi turizmus. Ezt felismerve hozta létre és működteti a pályázó a nógrádgárdonyi Főnix Kastélyszanatóriumot, amely az országban egyedülálló szolgáltatásokat nyújt az életmódváltás, a prevenció és a rehabilitáció területén. A kastélyban 2011 áprilisa óta működik szálloda, melyben az egészségügyi szolgáltatásokat a pályázó vállalkozás anyavállalata, a piacvezető egészségügyi szolgáltató, a Főnix-Med Zrt. nyújtja.

Jelen projekt keretében a Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel Kft. Nógrádgárdonyban felépít és berendez egy komplex diagnosztikai központot, ahol a holisztikus megközelítésnek megfelelő megújuló és új szolgáltatáscsomagok várják a vendégeket. A kínálatban fontos szerepet töltenek be a csak itt jelenlévő vízi terápiák, mint pl. az aqua-riding. A fejlesztés célja, hogy bővüljenek a főleg külföldi célcsoportok, illetve a kialakított csomagoknak köszönhetően növekedjen a vendégek tartózkodási ideje.

A fejlesztés helyszíne a nógrádgárdonyi (Csitár) Majláth Kastély, melyet egy gyönyörű ősfás park vesz körül. Maga a környezet kiváló természeti adottságokkal rendelkezik. Az országos Napkorona Bajnokságon, amely a települések egy főre eső napelem és napkollektor hasznosítását méri, Csitár-Nógrádgárdony a negyedik helyen áll. Ezt a pozíciót a település a Főnix Kastélyszanatórium korábbi megújuló energiahasznosítási beruházásának köszönheti. Geoturisztikai elhelyezkedése szintén kedvező a településnek, hiszen a Hollókő, Balassagyarmat és Ipolytarnóc által behatárolt háromszögbe, mint a megye legfrekventáltabb turisztikai térségébe esik.

A projekt keretében egy közel 500 m2 hasznos alapterületű, részben alápincézett, önállóan is működtethető bővítmény épület készül. Az akadálymentesen kialakított területen gyógyászati, tanácsadó, kezelő, konduktív pedagógiai és terápiás helyiségek, ivókúra terápiás tér, továbbá egy részben fedett, télen is használható, gyógy-masszázselemekkel kiegészített, feszített víztükrű, úszómedence létesül. A szolgáltatást új, szabadtéri pihenő, torna-jóga és egyéb mozgáscélú területek egészítik ki. A terápiás medencéhez mozgáskorlátozottat beemelő szerkezet, az ivókúra területet is kiszolgáló, mobil medencelift kerül – több helyen használható módon – letelepítésre. A diagnosztikai tevékenységet egy új, high-tech színvonalú orvosi technológia szolgálja ki, többek között egy CT berendezés is.

A Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel Kft. a fejlesztést követően több új szolgáltatás csomagot vezet be, melyeknek köszönhetően a cég várhatóan több mint duplájára képes lesz megnövelni kapacitásainak kihasználtságát, és meg tudja erősíteni pozícióját a nemzetközi és magyarországi egészségturisztikai piacon.

A beruházás várhatóan egy év alatt, 2014. év közepére megvalósul. A 431 millió forintos fejlesztéshez a pályázó középvállalkozás 60%-a vissza nem térítendő támogatásban részesül.

Kedvezményezett neve és elérhetősége:

Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel Kft.
2673 Csitár (Nógrádgárdony) Kórház u. 1.

Közreműködő szerv neve és elérhetősége:

NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú  Nonprofit Kft.
3525 Miskolc, Széchenyi István utca 107.

Hivatkozások:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Magyar Gazdaságfejlesztési Központ

Sajtóanyag: 

A letöltéshez kattintson ide

« Vissza a lista oldalra